Er is een aantal reviews verschenen van het boek Mediawijsheid in de klas.

34773_8649-69_hr_fc-1024pixWilfred Rubens noemt Mediawijsheid in de klas op zijn edublog Technology Enhanced Learning een aanwinst voor de onderwijspraktijk:

De uitgave is helder geschreven, en prachtig vormgegeven. De inhoud is actueel, relevant en praktisch beschreven (mede dankzij de vele ‘weet je nog’s’). Zijn ‘tone of voice’ is nuchter en, zoals hij het ook zelf omschrijft, “positief-kritisch”. Dat betekent dat Patrick optimistisch is over diverse media, maar dat hij absoluut niet zijn kop in het zand steekt als het gaat om risico’s en bedreigingen.

Willem Karssenberg (trendmatcher en adviseur saMBO-ICT) noemt Mediawijsheid in de klas een complete handleiding voor mediawijsheid op Trendmatcher.nl:

Het is eigenlijk een complete handleiding en methode voor docenten die willen werken met mediawijsheid in de klas, maar niet alleen voor hen. Iedereen die zich beroepsmatig of vanuit interesse bezighoudt met mediawijsheid kan hier ontzettend veel informatie uit halen!

Door de opzet en indeling leest het makkelijk weg en via de uitgebreide inhoudsopgave kom je snel bij zaken waar je op dat moment meer over wilt weten. Zo laat het boek zich op meerdere manieren gebruiken, en daar blijft het niet bij. Via een code in het boek krijg je toegang tot een ondersteunende website met nog veel meer informatie, materiaal en bronnen. Het boek is gelardeerd met foto’s, illustraties, kaders met extra weetjes en ook nog een aantal interviews.

34773_8592-64_hr_fc-1024pixKarin Winters is enthousiast over de positief-kritische benadering van het boek Mediawijsheid in de klas op haar edublog KarinBlogt.nl:

De insteek van het boek: een positief-kritische benadering van Mediawijsheid, is mij uit het hart gegrepen.

In haar review raad ze leraren aan het boek te kopen, alle opdrachten zelf te doorlopen om er vervolgens in de klas mee aan de slag te gaan. Tevens doet ze een oproep aan lerarenopleiders op om het boek op de literatuurlijst voor komend schooljaar:

Oh en HBO lerarenopleiders….ik zou het op de literatuurlijst zetten voor komend schooljaar.

34773_8461-29-1024pixMediawijzer.net noemt Mediawijsheid in de klas een aanrader:

Het hele boek straalt betrokkenheid, expertise en vooral enthousiasme uit. Het boek is toegankelijk geschreven en zeer makkelijk leesbaar. De vormgeving is prachtig en het toevoegen van de ondersteunende website Mediawijsheidindeklas.nl is erg fijn. Bovendien bevat de website downloadable content (DLC), waardoor praktische werkbladen en online materialen toegankelijk zijn. Een waardevolle aanvulling!

Voor iedereen die meer wil weten over mediawijsheid, maar vooral voor iedereen die met concreet lesmateriaal over mediawijsheid aan de slag wil, is dit boek een aanrader!

Don Zuiderman (onderwijskundige & docent aan de Pabo van Hogeschool Utrecht) noemt ‘Mediawijsheid in de klas’ een aanrader op zijn edublog:

Een prachtig vormgegeven studieboek dat aan de ene kant achtergrondinformatie over mediawijsheid verschaft en aan de andere kant praktisch lesmateriaal biedt om direct mee aan de slag te gaan.

Voor iedereen die meer wil weten over mediawijsheid, maar vooral voor iedereen die met concreet lesmateriaal over mediawijsheid aan de slag wil, is dit boek een aanrader!

Andere reviews verschijnen binnenkort volgen zijn die van: Vives (tijdschrift voor onderwijsinnovatie en ict) en Erno Mijland (schrijver en spreker over onderwijs en leren bij ErnoMijland.com).