FotoPatrick-600pixIn 1983 kocht Patrick Koning zijn eerste computer, een Commodore 64, waarop hij zichzelf leerde programmeren. Om van zijn hobby zijn werk te maken, ging hij in 1989 Bedrijfsgerichte Informatica studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Toen deze universiteit in 1990 werd aangesloten op het world wide web, kwam hij voor het eerst in aanraking met het internet. Hij was direct gefascineerd door het nieuwe medium.

Na zijn afstuderen werkte hij zo’n acht jaar in het bedrijfsleven als (senior) researcher bij het Software Engineering Research Centre en als managing consultant/senior IT Architect bij Cap Gemini. Hij adviseerde bedrijven onder andere bij het aansluiten van bestaande IT-systemen op het internet. Hij publiceerde hierover diverse artikelen in vakbladen, zoals Computable, Software Release Magazine, ICT Manager en Informatie.

In 2003 stapte hij over van het bedrijfsleven naar het onderwijs. Als senior leraar/trainer/ontwikkelaar bij het Koning Willem I College is Koning dagelijks bezig om leren en doceren te ontrafelen in pedagogiek, didactiek en technologie. Hij geeft les aan de ICT-Academie, adviseert, verzorgt trainingen voor de Academie voor Teaching & Learning en is collegebreed verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van het vak Mediawijsheid. Zijn ervaringen deelt hij regelmatig via Twitter (@pjkoning) en op zijn edublog: LerenOntrafeld.nl.

Patrick Koning, 44 jaar
Senior leraar/trainer/ontwikkelaar
Koning Willem I College